Vizcarra 15 meses
Su estructura y elegancia hacen de él un vino para beber ahora y para guardar
Su estructura y elegancia hacen de él un vino para beber ahora y para guardar
- Elaboración por gravedad.
- Variedad: Tinto fino 100%.
- Edad del viñedo: + de 20 años
- Vendimia: manual en cajas de 15 KG.
- Maceración: Seleccionado en mesa, despalillado antes de la fermentación, 17 días y 3 remontados diarios a una temperatura de 28º C.
- Maloláctica: en barrica de roble americano.
- Crianza: 15 meses en barricas de roble Americano y Francés.
Its structure and elegance make it a wine to drink now and over the next 4 or 5 years
- Elaborated by gravity.
- Grape Variety: 100% Tinto fino (The local name for the tempranillo grape).
- Vineyard soil: sand and clay-limestone.
- Age of vines: more than 30 years.
- Harvesting: picked by hand and placed in 15kg crates.
- Maceration: hand sorted, destemmed before fermentation, 15 days maceration.
- Aging: 15 months in French and American oak.
Its deep ruby/purple color is followed by a sumptuous nose of blackberries, new saddle leather, licorice, camphor and crushed rocks. With a superb texture and full-bodied mouthfeel, and built like a skyscraper, this multidimensional Ribera del Duero is already drinking fabulously well.!